Skip to content

Lys i mørket

January 6, 2018

2017 var et tungt år. Et vanskelig år. Et mørkt år. Men lyset skinner som kjent i mørket. Gjerne i form av humor. Teit humor. Jo teitere, jo bedre, faktisk.

Jada, jeg er seint ute. Seinere enn noen gang. En hel måned, faktisk. Det har imidlertid sine grunner. 2017 var et tungt og mørkt år. Heldigvis var det ikke uten lyspunkter – heller ikke på teithetsfronten. Og er det ikke når livet butter imot at vi trenger den teite humoren aller mest?

I mørke stunder er det godt å vite at norske medier aldri svikter sin samfunnskontrakt. At de utrettelig stiller opp som leverandører av teite overskrifter og mer eller mindre (u)frivillig humor. Nå håper jeg dere, kjære lesere, vil vise dere like standhaftige.

Jeg trenger nemlig hjelp – og jeg er ikke for stolt til å be om den¹! Jeg trenger deres hjelp til å finne og velge ut de aller teiteste og mest lattervekkende overskriftene i året som gikk.

 

Nominer deres favorittkandidater til Årets teiteste overskrift nå! Eller seinere. Men ikke seinere enn 13. januar!

Fjorårets us(m)akeligheter, overdrivelser, dårlige ordspill og andre produkter fra landets mange redaksjoner kan sendes til sungames(ætt)gmail.com, eller – med fordel – nomineres i kommentarfeltet til dette innlegget.

Selv om mange av dere har vært gjennom denne prosessen et par ganger tidligere, skader det antakelig ikke å repetere reglene for årets teiteste kåring.

Regler for Årets teiteste overskrift 2017:

  • For at ei overskrift skal kunne nomineres, må den ha stått i ei riksdekkende norsk avis eller på ei tilsvarende nyhetsnettside. Lokale og regionale medier, blogger, parti- og propagandaorganer samt reine bransje- og nisjemedier kan ikke delta.
  • Brukergenerert innhold, innsendte kommentarer og kronikker, samt leser- og blogginnlegg kan ikke nomineres.
  • For at jeg skal kunne verifisere at overskrifta faktisk har vært brukt, må alle som nominerer huske å skrive når og hvor den nominerte overskrifta blei publisert. Er overskrifta henta fra et nettmedium, må du også oppgi nettadressa til den aktuelle artikkelen.
  • Dersom det oppstår tvil om reglene, eller om tolkning og anvendelse av disse, vil undertegnede avgjøre tvisten på despotisk og udemokratisk vis i kraft av rollen som selvoppnevnt teithetstyrann.

Frist for nominasjoner er lørdag 13. januar.

En jury bestående av et framstående medlem av den herværende teithetseliten vil plukke ut flere enn fem og færre enn ti overskrifter blant de aller teiteste innsendte kandidatene, samt undertegnedes egne favoritter. Disse vil bli offentliggjort i løpet av uke 3². Så er det opp til mine skarpsindige lesere å kåre en vinner.

Måtte den teiteste vinne!

¹Eller til å bruke opp mesteparten av 2018-kvota for tankestreker allerede tidlig i januar…

²Jeg kan faktisk ukenummer, altså. Helt opp til ca. 4. Pluss 8 og 40!

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s