Skip to content

Teithetens triumf?

December 4, 2016

teitklode

“There is a curse. They say: May you live in interesting times.” – Terry Pratchett, Interesting Times

Ja, kjære lesere, det er interessante tider vi lever i. For ikke å si teite tider. Det er ikke det at ikke ting har vært teite før. Tvert i mot. Antakelig har andre tider vært vesentlig teitere enn disse. Men sjelden har teitheten vært så tydelig som i år. Så påtakelig, så grell og uskjønn, så tragikomisk, så himmelropende … teit! Det er dermed gode muligheter for at 2016 vil gå inn i etterkrigshistorien som det året det var så teit.

Akkurat nå kan det i hvert fall se ut til at teitheten seirer på alle fronter. Rett over dammen har amerikaneranerane valgt en president som ikke kan åpne munnen, for ikke å si ta i et tastatur, uten at det tyter teithet ut over hele sambandsstatene og store deler av den mer eller mindre frie verden. Også her på berget har teitheten nådd nye høyder. Spaltemeter på spaltemeter fylles av teithetselitens evinnelige gnål om hvem som er teitest og mest elitistisk. Stort teitere blir det forhåpentligvis ikke her til lands.

teitere

Fram i lyset

Sånn tilstanden er nå, kan det være fristende å grave seg ned i tide. Men løft ditt hode, du raske person! Opp alle jordens kantareller, opp is og sulten ku, gitar! Du skal ikke tåle så inderlig vel den teithet som ikke rammer deg selv! Teitheten skal ikke dø i synden. Ei heller skal den ties i hjel. Den skal tvert i mot trekkes fram i lyset, kommenteres, drøftes, og akk, så ironisk prisbelønnes. I år som i fjor. Med teit skal teit fordrives!

Jeg ber derfor nok en gang mine årvåkne lesere om å grave fram årets teiteste, minst saklige, mest overdrevne, misvisende, fordummende og (u)frivillig (u)morsomme overskrifter.

Nominer dine favorittkandidater til Årets teiteste overskrift nå! Eller seinere. Men ikke seinere enn 30. desember!

teitest

Årets us(m)akeligheter, overdrivelser, dårlige ordspill og andre produkter fra landets mange redaksjoner kan sendes til sungames(ætt)gmail.com, eller – med fordel – nomineres i kommentarfeltet til dette innlegget.

Selv om mange av dere har vært gjennom denne prosessen et par ganger tidligere, skader det antakelig ikke å repetere reglene for årets teiteste kåring:

Regler for Årets teiteste overskrift 2016:

  • For at ei overskrift skal kunne nomineres, må den ha stått i ei riksdekkende norsk avis eller på ei tilsvarende nyhetsnettside. Lokale og regionale medier, blogger, parti- og propagandaorganer samt reine bransje- og nisjemedier kan ikke delta.
  • Brukergenerert innhold, innsendte kommentarer og kronikker, samt leser- og blogginnlegg kan ikke nomineres.
  • For at jeg skal kunne verifisere at overskrifta faktisk har vært brukt, må alle som nominerer huske å skrive når og hvor den nominerte overskrifta blei publisert. Er overskrifta henta fra et nettmedium, må du også oppgi nettadressa til den aktuelle artikkelen.
  • Dersom det oppstår tvil om reglene, eller om tolkning og anvendelse av disse, vil undertegnede avgjøre tvisten på despotisk og udemokratisk vis i kraft av rollen som selvoppnevnt teithetstyrann.

Frist for nominasjoner er fredag 30. desember.

En jury bestående av et framstående medlem av den herværende teithetseliten vil plukke ut flere enn fem og færre enn ti overskrifter blant de aller teiteste innsendte kandidatene, samt undertegnedes egne favoritter. Disse vil bli offentliggjort i løpet av den første uka i januar 2017. Så er det opp til mine skarpsindige lesere å kåre en vinner.

Måtte den teiteste vinne!

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: