Skip to content

Trusemann og halvjomfruer i militant bikkjeslagsmål

January 7, 2016
overskriftscollage15

Hva var fjorårets teiteste overskrift?

Får Dagbladet julejuling av NRK, eller er det hele bare storm i en D-cup?

2015 var på ingen måte noe begivenhetsløst år. Også i medie-Norge skjedde det mye. Og mye av det som skjedde var skikkelig, skikkelig teit. I hvert fall etter årets overskrifter å dømme. Kandidatene til Årets teiteste overskrift 2015 er både mange og usedvanlig dustete.

Kroppshits uten puppestopp

2015 går inn i historien som det året kroppsfokuset var tilbake i overskriftene. Etter flere år hvor antallet kropps- og sexrelaterte ordspill blant de nominerte overskriftene har stupt, inneholder årets liste et overraskende høyt antall kroppshits.

Det hele begynte allerede i januar, etter at Dagbladets musikkanmelder pådro seg en lei Disney-tinnitus. NRK fulgte på med en real puppestopp, selv om det visst egentlig bare var snakk om storm i en D-cup.

Det stoppa imidlertid ikke ved puppene. Verken for NRK eller Dagbladet, som måneden etter kunne melde at NRK-penisen fikk leve, men ikke vaginaen¹. En kamp på liv og død, altså. Og på Facebook.

NRK har gjennom programmet Newtons glimrende pubertetsserie gjort en sterk innsats for å forklare hvordan dette med forplantning og sex og sånn egentlig fungerer. Språket er friskt og direkte, og det visuelle innholdet så tydelig at det altså blei for sterkt for nettgiganten Facebook.

Selv om heller ikke Dabla er redde for å bruke seksuelt relaterte ord og uttrykk, er de dessverre ikke alltid like tydelige som Newton-redaksjonen. Det underlige bekrepet «Demokratiets halvjomfruer» generer antakelig mange klikk, men det gjør det ikke akkurat lettere å forstå vestlige politikeres ønske om å bombe IS. Eller noe som helst annet, for den saks skyld.

Hund bet mann

Selv om langt fra alt handla om sex og kropp i 2015 heller, kan vi ikke bevege oss opp fra underbukseområdet enda. En av fjorårets sterkeste kandidater i «Naken greve»-kategorien fant det nemlig for godt å jage fuglevernere med spade, iført lite annet enn nettopp truse.

VGs trusemann får imidlertid sterk konkurranse fra uventa hold.

De fleste som har et snev av medieutdanning har fått med seg at mens «Mann biter hund» kan bli en ganske spennende nyhetssak, er «Hund biter mann» selve skoleeksempelet på en ikke-nyhet.

dog-160532_1280

“Hund bet mann” er sjelden noen god nyhet. Verken for mannen eller landets nyhetsmedier.

Men i nøden spiser Fanden som kjent fluer. Med nok krydder glir det meste ned, også hos sensasjonshungrige (nett-)avislesere. Med riktig – eller kanskje heller gal – overskrift kan selv en ikke-nyhet virke riktig spennende. «Forårsaket flere nestenkollisjoner – deretter bet han en politimann» virker unektelig mye mer spennende når man ikke veit at «han» er en «puddellignende» hund. Faktisk blir det så spennende at enkelte kritiske sjeler kanskje kunne synes overskrifta var en smule misvisende. Kanskje ikke så rart at Aftenposten/Osloby seinere endra overskrifta til «Puddel skapte kø – bet politimann i kinnet».

Våttdog og julejuling

Også VG har sin hundesak, i form av den relativt bløte «Vått does the dog say?»

Virkeligheten etteraper som kjent fra tid til annen kunsten. Nå skal ikke jeg akkurat påstå at det er kunst jeg driver med her på bruket, men faktum er i hvert fall at ei av landets største aviser ser ut til å ha henta inspirasjon fra herværende blogg. I presentasjonen av 2008-versjonen av denne kåringa brukte jeg ordet «julejuling» i en fotnote. Bare for spøk, naturligvis. Sju år seinere går Dabla hen og bruker det samme ordet i ei overskrift². I minst halvt alvor. Tilfeldig? Kanskje. Teit? Helt sikkert!

Så vått do you say? Er Dagbladet fortsatt Norges teiteste medium? Fortjener NRK julejuling på etterskudd? Er det på tide med puppestopp? Eller er alt sammen bare storm i en D-cup?

Stem fram din favoritt blant fjorårets teiteste overskrifter innen fredag 15. januar.

Måtte den teiteste vinne!

OBS! Avstemninga funker ikke hvis du bruker AdBlock Plus. Hvis du ikke kan se avstemninga i bunnen av denne artikkelen, foreslår jeg at du prøver igjen med en annen nettleser.

 

Avstemninga er nå stengt.

 

¹Selve rosinen i pølsa, ordet “NRK-penisen” blei bare brukt på forsida. I selve saken er det bytta ut med en helt vanlig penis.

²Igjen er det überteite ordet bare brukt på forsida. I selve artikkelen lyder overskrifta “Total NRK-dominans i jula“.

 

2 Comments leave one →
 1. Maria permalink
  January 7, 2016 7:30 pm

  Gøyal og veeeldig gjennomført kåring. Teit is the new black! Go go go!

  Liked by 1 person

  • January 7, 2016 9:00 pm

   Takker og bukker!

   Jeg har jo holdt på med dette en stund, så jeg burde vel egentlig få dreisen på det snart.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: