Skip to content

Lamadrama ga Dabla drabelig overtak

January 12, 2015

teitest

Tre rømte lamaer og et sabla teit ordspill ga Dagbladet en velfortjent seier i årets teiteste kåring.

I 2013-kåringa gikk NRK til topps med ordspillet «Ach-tung baby» . Også i 2014-kåringa var det et klassisk ordspill som stakk av med seieren.

lamaerSkjønt, klassisk? Selv om selve ordspillet er nokså liketil, er Dagbladets «Da la lama på rømmen i Oslo» hakket fiffigere enn teite ordspill flest. For det første er naturligvis selve ordlyden ganske morsom, på en skikkelig teit måte. Da la lama… Og selv om – eller kanskje på grunn av – at ordspillet i seg sjøl er enkelt å forstå, gjør den språklige humoren at det er ganske vanskelig å skjønne hva overskrifta faktisk handler om. Jeg måtte i hvert fall lese den to ganger før jeg forsto at det faktisk dreide seg om dyr. Ekstra teithetspoeng for det!

Sist, men ikke minst, har Dagbladets deskere klart det kunststykke å knytte en særdeles uviktig tullesak til en stor, viktig og mye omdiskutert sak. Her blandes høy og lav, aktuelt og uaktuelt, humor og kanari til ei usalig røre. Alt sammen på skarve 21 små tegn. Teitere blir det ikke!

Dagbladets lamadrama var uslåelige i årets kåring.

Fortsatt Dagbladet-dominans

De som har fulgt med på disse kåringene en stund, har uten tvil fått med seg at dette ikke er første gang Dagbladet vinner medie-Norges teiteste kåring. Langt i fra! Faktisk vant Dagbladet de tre første kåringene, og i 2009 blei de dermed første medium som kunne smykke seg med tittelen “Norges teiteste avis”. En tittel de har beholdt til dags dato. De siste årene har flere store norske medier vunnet kåringa. Siden 2009 har ingen imidlertid klart å levere Årets teiteste overskrift tre år på rad.

Hvem kan slå Dagbladet? Hva blir Norges teiteste overskrift i 2015? Det får vi ikke vite før om et års tid. Fram til da håper jeg dere, kjære lesere, fortsetter å holde øynene åpne og tipse meg om dårlige ordspill, misvisende ordbruk, rar syntaks og andre teitheter.

Måtte den teiteste vinne!

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: