Skip to content

Ach-tung baby til topps i årets teiteste kåring

January 21, 2014

actungutsnittRikskringkastingens tyskspråklige, popkulturelle og ikke minst überteite ordspill utklassa både superbitch og Dag Solstad. Du store kineser!

Kjære lesere! Alt er tilgitt!

Riktig nok skulka dere dugnaden da kandidater til fjorårets teiteste overskrift skulle nomineres, men under selve kåringa stilte dere mannsterke opp. Aldri før har så mange stått bak Årets teiteste overskrift.

Siden så å si hele folket¹ har avgitt sin stemme denne gangen, passer det veldig godt at det er selveste rikskringkastingen som stikker av med media-Norges minst ettertrakta pris. Med så mange stemmegivere, skulle man kanskje tru at stemmene blei nokså jevnt fordelt, men så er ikke tilfelle. NRKs ach-tungvekter klinte til og knuste enhver motstand.

«Ach-tung baby²» stakk av med hele 75 prosent av stemmene, mot bare 10 prosent til nærmeste konkurrent, VGs store kineser. Aftenposten og abc nyheter³ lunter inn til en delt tredjeplass, representert av henholdsvis en superbitch og mange nordmenn.

resultater13

Det er bare å konstatere at teite ordspill aldri går av moten, verken i landets avisredaksjoner eller blant leserne av denne bloggen. Når NRK så klinker til med et så superdustete eksemplar av arten, attpåtil med korrekte språklige referanser og hint til populærkulturen, er det bare å ta av seg hatten. Gratulerer med fjorårets teiteste overskrift!

Same procedure next year

Etter den dårlige responsen på fjorårets utlysning, vurderte jeg sterkt å legge ned hele kåringa etter denne utgaven. Den overveldende oppslutninga rundt selve avstemminga har imidlertid overbevist meg om at Norge fortsatt trenger sin årlige dose teithet. Dermed er det bare å holde utkikk etter redaksjonell teithet fram mot desember. Om ventetida skulle bli lang, kan dere jo låne et øre til plata Achtung Baby. Det er tross alt den siste ordentlig gode plata U2 lagde. Og langt bedre enn NRKs ordspill.

¹OK, så overdriver jeg litt. Eller nokså mye. Men dette innlegget ligger tross alt i kategorien “Humor”.

²NRK har tydeligvis innsett sin teithet. Saken ligger nå ute under den noe mer nøkterne overskrifta «Nyfødte Jasleen veier over seks kilo».

³Siden denne publikasjonen av en eller annen uforståelig grunn har valgt å skrive navnet sitt med bare små bokstaver, velger jeg også å gjøre det sånn. Selv om/fordi det unektelig både er ortografisk merkelig og nokså teit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: