Skip to content

I nakendrakt

January 2, 2012

«Pølsa» sprakk, en psykolog er hovedmistenkt etter «tiger»-funn i Bjørgen-senga og Jennifer Lopez gnikka seg opp mot Pitbull. I nakendrakt, må vite. Nei, dette er ikke et referat fra skilandslagets nyttårsfest, men ei oversikt over noen av fjorårets teiteste overskrifter.

2011 var et spesielt år også for teite overskrifter. Enten har krisetider og dårlige opplagstall skremt norske medier til å søke tilflukt i det trygge og kjente, eller så har landets journalister fått utløp for sin kreativitet på andre arenaer. Faktum er i hvert fall at en skremmende høy andel av landets teithetsleverandører har tydd til det eldste trikset i boka og levert mer eller mindre vellykka variasjoner over et kjent tema: Naken greve jaget neger med øks.

Illsinte pensjonister, søppelfrustrerte bønder og andre nakne grever

En illsint pensjonist jaga sleggeranere med håndveske som våpen, mens en søppelfrustrert bonde tok øksa fatt og jaga sin ketsjupinnsmurte forlovede. En ukjent trusemann med kniver blei funnet hos en gullsmed i Sandnes¹, ei politiker-kone stjal katten til mannens elskerinne og en psykolog er hovedmistenkt etter «tiger»-funn i Bjørgen-senga². Om de alle ble pågrepet av den samme halvnakne eks-politimannen som tok seg av en kvinnelig innbruddstyv vites ikke, men det er i hvert fall slått uttrykkelig fast at Jennifer Lopez ikke var verken hel- eller halvnaken da hun tok seg av Pitbull. Hun var derimot iført en såkalt nakendrakt. Om man mot formodning skulle ha behov for flere detaljer, kan man antakelig ringe eks-mannen hennes. Ifølge Dagbladet, som tar dette med folkeopplysning på alvor, satt han nemlig i publikum.

Tsjekk de frekke ordspillene!

Når det gjelder mer eller mindre vellykka ordspill, har mediene imidlertid vært mer kreative. Aftenposten kan melde at telekinesere har inntatt Fornebu, mens Dagbladet har tsjekka frekke tyverier og VG har vært på fisketur og fått nApp (sic!) i fiskedisken. Om det er Aftenposten, utenriksministeren eller kineserne som blander metaforer er ikke godt å si, men Kina beit i hvert fall ikke på Støres fredsdue. Heldigvis var Dmitrij og Jens helt på (dele)linje, i hvert fall ifølge Dagbladet.

Heller ikke i 2011 unnlot landets mer eller mindre tabloide medier å gnikke lettkledde kjendiser og annet mer eller mindre sex-relatert stoff opp i ansiktet på intetanende avislesere. Til tider kunne det virke som om hele medie-Norge hadde trukket i nakendrakt, og her nytter det ikke å benekte pupperykter, gitt. VG har unektelig jakta på kåte elger i sextåke, og Dagbladet har vitterlig retta søkelyset mot lyssky blekkspruters kjappe homosex. Om det våte element ikke skulle være bløtt nok, har sistnevnte avis til og med produsert noe som med litt velvilje kan kalles et erotisk dikt: Empatisk i seng – gir orgasmer i fleng.

De kom, de så, de skreiv noe skikkelig teit

Årets gledelige nyhet er at absurdgalleriet er noe mer velfylt enn tidligere. Kanskje har deskjournalistene latt seg inspirere av fjorårets vinner? Det kan virke som toppen av menneskeforakt, men det er faktisk godt ment når Bill Gates skal bruke milliarder på å gi fattige bank. Gentlemen foretrekker som kjent blondiner, og det gjør tydeligvis Dagbladet også. Når de er fra Latvia og mangler nasjonalforsamling, kan de kanskje passere som utenriksstoff også? Nyheten om at Jesus var hovedmistenkt i flukten fra Bolivia var imidlertid ikke livssynsstoff, men krimjournalistikk, og engstelige historielærere kan trøste seg med at «Hun kom, hun så, hun gjorde det helt greit» ikke dreier seg om historieforfalskning, men om populærmusikk.

I 2010 blei Dagbladet noe uventa dytta ned fra teithetstronen av nykommeren Dagens Næringsliv. Selv om Dagbladet har gjort sitt aller teiteste i 2011, er konkurransen knallhard denne gangen. Aftenposten har for alvor tatt opp kampen, og de gamle ringrevene får konkurranse både fra E24 og Nationen. Kan Dagbladet gjenerobre tronen, eller er teithetsmonopolet en saga blott? Det er opp til dere, kjære lesere!

Avstemninga er nå stengt. Resultatet vil bli kunngjort om kun kort tid.

Måtte den teiteste vinne!

¹Her som «Skadd mann med to kniver funnet i bare trusa i Sandnes». Som den observante leser antakelig har lagt merke til, er flere av de nominerte overskriftene endra i ettertid. Jeg antar at dette enten skyldes uoverensstemmelser mellom journalisten og desken, eller at sistenvnte faktisk har innsett at overskrifta var i teiteste laget.
²Her som «Gull-Marit fant tiger i senga»
4 Comments leave one →
 1. January 3, 2012 4:49 pm

  Michael Brøndbo, journalisten bak økseketsjupbondeoverskriften, om eget produkt:

  – Den er litt tullete og tabloid, kanskje, men av og til er det lov å la seg friste, også i Nationen.

  (kommentarfetet til samme sak, fredag 4. februar 2011 kl 11)

  Like

  • January 3, 2012 9:13 pm

   Ja, jeg så det, og lurte på om jeg skulle droppe å ta den med, siden den åpenbart er konstruert utelukkende for å ligne den gamle naken greve-parodien. Imidlertid er vel det i seg sjøl ganske teit, så jeg tok den med.

   Like

Trackbacks

 1. This blog in 2012 « Sungame
 2. 3D-pupper, pussy-punkere og andre provokasjoner « Sungame

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: