Skip to content

Observante nordmenn søkes til enkel overvåkningsjobb

December 2, 2010

Nei, jeg skal ikke be dere avlytte leiligheten til Arne Treholt, fotografere demonstrerende tamiler i Oslo eller stjele bankkortet til Kai Eide. Jeg har heller ingen planer om å tilegne meg og offentliggjøre hemmeligstempla dokumenter fra storbanker og amerikanske myndigheter.

Det har seg imidlertid sånn at jeg trenger hjelp til et relativt enkelt overvåkningsoppdrag. Nærmere bestemt medieovervåkning. Like over nyttår planlegger jeg å offentliggjøre til dels store mengder informasjon på denne bloggen. Det blir ikke pent. Mye av det jeg vil offentliggjøre vil være av en skandaløs og skammelig natur. Det er heller ikke til å skyve under ei badematte at mye av denne informasjonen vil være svært pinlig for både enkeltpersoner og organisasjoner innen den fjerde statsmakt. Likevel mener jeg det er i offentlighetens interesse at denne informasjonen kommer fram i lyset, og jeg vil ikke la meg stoppe av smålige hensyn i min søken etter sannheten.

Jepp, det er den tida på året igjen. Årets teiteste overskrift 2010 skal kåres, og til det trenger jeg lesernes hjelp. Jeg kan ikke tilby verken diplomatisk immunitet eller kontorlokaler i Oslo sentrum¹, men jeg regner likevel med at dere vil gjøre deres borgerplikt og lekke alle potensielt pinlige funn til undertegnede.

2010-utgaven av medie-Norges teiteste kåring er den femte i rekka, og jeg håper å kunne feire jubileet med ekstra mange og teite overskrifter. Selv om jeg naturligvis har drevet intens – om enn diskret – medieovervåkning i året som snart er gått, håper jeg leserne kan bidra med noen ekstra latterlige godbiter.

Fra og med i dag, 1. desember, åpner jeg for nominasjoner til Årets teiteste overskrift 2010.

Medie-årets latterligste, mest begredelige, upresise, banale, misvisende, overdrevne, (u-)morsomme, usaklige, uransaklige og absurde overskrifter kan nomineres pr.  e-post til thesungame(a)yahoo.com eller – med fordel – i kommentarfeltet til dette innlegget.

Reglene for kåringa er som følger:

 • For at ei overskrift skal kunne nomineres, må den ha stått i ei riksdekkende norsk avis eller på ei tilsvarende nyhetsnettside. Lokale medier, blogger, parti- og propagandaorganer samt reine bransje- og nisjemedier kan ikke delta.
 • Brukergenerert innhold som kommentarer, leser- og blogginnlegg og såkalte borgersaker kan ikke nomineres.
 • For at jeg skal kunne verifisere at overskrifta faktisk har vært brukt, må alle som nominerer huske å skrive når og hvor den nominerte overskrifta blei publisert. Er overskrifta henta fra et nettmedium, er det fint om dere lenker direkte til den aktuelle artikkelen.
 • Dersom det oppstår tvil om reglene eller tolkning og anvendelse av disse, vil undertegnede opptre som despotisk og ubestikkelig dommer.

Frist for nominasjoner er i år fredag 31. desember, selveste nyttårsaften.

En jury bestående av meg sjøl vil plukke ut flere enn fem og færre enn ti overskrifter blant de aller teiteste innsendte kandidatene samt mine egne favoritter. Disse vil bli offentliggjort mandag 3. januar, og så er det opp til mine skarpsindige lesere å kåre en vinner.

Dersom dere synes det er lenge til januar, trenger inspirasjon til jakta på idiotiske overskrifter, eller trenger en god latter, kan dere jo ta en titt på fjorårets finalister.

¹ Jeg kan imidlertid tilby levaldersjustering for alle mine lesere, enten dere nominerer overskrifter eller ikke. En god latter forlenger jo som kjent livet…

9 Comments leave one →
 1. December 2, 2010 4:37 pm

  “Onanerer bort kjønnssykdommer og drikker sin egen sæd”

  Afrikanske børsteekorn er ikke som andre ekorn.

  http://www.dagbladet.no/2010/10/01/nyheter/utenriks/dyrenes_nyheter/ekorn/13641597/

  Like

 2. December 2, 2010 9:44 pm

  Nå synes jeg riktignok artikkelen tyder på at børsteekorn virkelig er noen snåle dyr, og at de faktisk har en ganske apparte autoerotisk adferd, men den overskrifta er uansett nokså sær.

  Jeg noterer den på lista!

  Like

 3. December 9, 2010 2:35 pm

  http://www.kjendis.no/2010/12/09/kjendis/helen_mirren/film/skuespillere/hollywood/14635008/

  Like

  • December 9, 2010 2:39 pm

   @fisla: Jepp, den der var skikkelig teit. “Skuespiller er penislei”. Ærlig talt!

   Faktisk er den så teit og misvisende at jeg allerede var blitt tipsa om den, men takk for at du også gjør andre blogglesere oppmerksomme på idiotiet.

   Like

  • December 9, 2010 2:40 pm

   Jeg oppdaga den fordi jeg egentlig hadde fått tips om “MUS KAN HJELPE HOMOFILE” på db.no-forsida i dag. Den bør kanskje nomineres, den også.

   Like

 4. December 9, 2010 2:44 pm

  Dessuten har jeg spart på disse, kom jeg på:

  “Her blir elgen rein”
  http://www.dagbladet.no/2010/06/22/nyheter/dyrenes_nyheter/elg/ble/rein/12247978/

  “Når disse bæsjer smiler klimaforskerne”
  http://www.dagbladet.no/2010/06/16/nyheter/utenriks/miljo/forskning/12157077/

  Like

  • December 9, 2010 8:58 pm

   Skal si du har gjort en god jobb, fisla!

   Bæsj er jo alltid en slager når det gjelder teite overskrifter, og jo større jo bedre. 16. juni var forresten en av årets aller teiteste dager for Dagbladet. Fra før har jeg notert meg “65 meter protestpenis skal skremme russisk superpoliti” (http://www.dagbladet.no/2010/06/16/nyheter/penis/fsb/russland/utenriks/12172837/).

   Like

Trackbacks

 1. Tweets that mention Observante nordmenn søkes til enkel overvåkningsjobb « Sungame -- Topsy.com
 2. Absurd outsider knuste konkurrentene « Sungame

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: