Skip to content

Snuoperasjon fra Ruter

September 16, 2010

Etter det Aftenposten kaller en storm fra passasjerer, har byråd Jøran Kallmyr (Frp) og Ruter tatt til fornuften og gjort helomvending i Flexus-saken. Byråden og transportselskapet avlyser nå alle planer om å innføre gebyr for passasjerer som ikke “validerer” kortet før hver reise med T-bane, buss eller trikk.

– Vi har helt gitt opp å tenke på bøter, og har helt gitt opp å tenke på å innføre andre typer sanksjoner, sier Kallmyr til Aftenposten.

– Det er viktig å snu i tide. Jeg er overrasket over folks reaksjoner, og motstanden er større enn vi trodde. Ruter har fått et omdømmeproblem, og Flexus er blitt et belastet prosjekt, konkluderer han.

Også Rutersjef Bernt Reitan Jenssen har innsett at det hårreisende forslaget om å bøtelegge passasjerer med gyldig billett har påført selskapet et alvorlig omdømmeproblem. Mens Kallmyr ser ut til å tru at han og Ruter har klart å snu i tide, virker det som om Reitan Jenssen har insett at det allerede brenner bak do, og at det nå dreier seg om å begrense skadene.

– Vi kan ikke brenne opp Ruters omdømme. Dette glemmegebyret er ikke så viktig for oss at vi tar en krig med kundene våre, og brukernes reaksjoner er klar. Vi er avhengig av å ha kundene på lag. Omdømmesmellen bekymrer meg, og vi har strevd lenge nok med dette systemet, sier han til Aftenposten.

Det er vanskelig ikke å være enig med Kallmyr i at det er viktig å snu i tide. Reitan Jenssen har også unektelig rett i at det er viktig å få kundene på laget. I denne saken har de imidlertid ikke klart noen av delene. Litt for seint er muligens bedre enn aldri, men å tru at det ikke lenger ulmer i Ruters omdømme bare fordi den første voldsomme oppblussinga er slokt, er rett og slett naivt. Det dreier seg tross alt om et bål både Ruter og byrådet har båret ved til i flere år, gjennom ei usedvanlig langvarig og klønete innføring av et billettsystem man ikke helt har visst hva man ville med. Her kreves det nok både langvarig etterslokking og skikkelig  brannvernarbeid før faren er over.

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: