Skip to content

Fuktig fruktbarhetsgudinne på teithetstoppen

January 12, 2010

VGs førstehund beit fra seg i kampen om medieårets minst attraktive utmerkelse, men var aldri i nærheten av å true Dagbladets fuktige fruktbarhetsgudinne.

Dagbladet forsvarte sin posisjon som Norges teiteste avis med ei uslåelig blanding av det absurde og det smått usømmelige, og kapra tittelen Årets teiteste overskrift for fjerde år på rad.

Dagbladet  var en klar favoritt foran 2009-kåringa etter at de vant 2008-kåringa med “Her ligger håndballjentene og venter på pølse-trøst“, ei overskrift som i all sin teithet må sies å være smått genial. Uten å skrive noe direkte usømmelig eller komme med upassende påstander om norske kvinnelige idrettsutøvere, klarte Dagbladets deskere å sette lesernes fantasi i sving, noe som sikra saken både mange klikk og en soleklar seier i medie-Norges teiteste kåring.

2009-vinneren har fulgt samme oppskrift, og klarer på en enda mer raffinert – og om mulig enda teitere – måte å gjenta suksessen fra året før. Bare ved å legge til adjektivet “våte” har Dagbladets dyktige deskjournalister forvandla ei saklig og – pun intended – tørr overskrift til en pirrende publikumsmagnet som lokker med fagre løfter om pikante avsløringer. Lesere som faktisk leser saken blir sittende og skamme seg over sin egen skitne fantasi, mens Dagbladet nok en gang kan feire Årets teiteste overskrift.

4 Comments leave one →
 1. Astrid permalink
  January 13, 2010 10:17 pm

  Fant denne altfor seint, men syns den er fantastisk teit: http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=564931

  Like

 2. January 14, 2010 9:50 am

  Ja, den var virkelig teit: “Brystrestaurantene strutter i finanskrisen”.

  Imidlertid trur jeg neppe den kunne tatt opp kampen mot fruktbarhetsgudinnen. Den er virkelig toppen av teithet. “Ingen Cannes høre deg skrike” er også så hårreisende teit at jeg tviler på om brystrestaurantene hadde klart å kapre en annenplass. Bronse, kanskje?

  Like

Trackbacks

 1. This blog in 2010 « Sungame
 2. Absurd outsider knuste konkurrentene « Sungame

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: