Skip to content

Pølse-trøst ga seier for håndballjentene

January 12, 2009

Dersom jeg hadde delt ut en vandrepokal for Årets teiteste overskrift, hadde Dagbladet nå fått pokalen til odel og eie. Med en uslåelig kombinasjon av håndballjenter, sammensatte nyord og et uendelig potensiale for ufine tolkninger har Dagbladet levert Årets teiteste overskrift for tredje år på rad.

Etter å ha vunnet de to første åpne kåringene med henholdsvis “Pandaporno gir bamse stakar” (2006) og “Muslimsk prinseforfatter var jødisk fascist-sympatisør”(2007), var Dagbladet en sterk favoritt foran kåringa av Årets teiteste overskrift 2008.  Erkerival VG gjorde sitt verste med både fyllevrøvl og rim (“Admiral bunkret til sjøslag. 94 gjester, 69 flasker sprit, 137 flasker vin, 144 flasker øl” og “SAS får cash etter krasj”) , men til ingen nytte. Det hjalp heller ikke at tunge og bunnsolide Aftenposten slengte seg med i konkurransen (med überteite “Når enden er god, er den ikke lenger i nærbilde på TV” ). Dagbladets kombinasjon av sport, fastfood, kreative ordsammensetninger og en klar mulighet for sexrelaterte tolkninger gjorde “Her ligger håndballjentene og håper på pølse-trøst” til en soleklar vinner.

pollresults1

Norges teiteste avis

Ikke bare vinner Dagbladet en knusende seier, de får faktisk reint flertall for sin kandidat. Hele 58% av stemmene går til  håndballjentene, og det er bare å konstatere at Dagbladet for tredje år på rad har produsert medie-Norges teiteste overskrift. En slik bragd kan naturligvis ikke gå upåakta hen. Som en ekstra hedersbevisning vil jeg derfor med dette utrope Dagbladet til Norges teiteste avis. Dagbladet kan smykke seg med denne eksklusive tittelen helt til ei annen avis gjentar bragden og leverer Årets teiteste overskrift tre år på rad. Undertegnede er naturligvis motstander av ethvert tenkelig tilløp til mediemonopol, og jeg forventer derfor at landets øvrige aviser tar ansvar og gjør sitt verste for å gi Dagbladet skikkelig konkurranse framover.

Foto: Rene Comet / National Cancer Institute / Wikimedia Commons
Statistikk: Poll Daddy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: