Skip to content

Selvoppnevnt medieforståsegpåer bloggmobber tabbejournalister igjen

December 2, 2007

Hvis du synes denne overskrifta er teit, har du helt rett.

Desember er over oss igjen, og 2007 går ubønnhørlig mot slutten. Mens handelsstanden fyller butikkene med juleøl, juleskinke, julebrus, julemarsipan, juledopapir og alle tenkelige og ikke minst utenkelige juleprodukter, sitter en gjeng med journalister, forståsegpåere og besserwissere og lurer på hvordan man best kan oppsummere året som snart er forbi. Like sikkert som januarsalget kommer kåringer av årets beste og verste av alt mellom himmel og jord. Sladderbladene kårer årets best og verst kledde, sportsidiotene skal finne fram til årets fineste scoring og styggeste takling mens litteratene kårer beste bok i et utall mer eller mindre tilfeldig valgte kategorier. Mens de fleste kåringene finner sted i slutten av desember eller begynnelsen av januar, er noen vinnere allerede kåra. Den avdøde forfatteren Norman Mailer blei for eksempel allerede i november tildelt prisen for dårligste sexskildring.

Sex, vold og dårlige ordspill

Også her i denne bloggen kan det fort komme til å handle om sex når årets teiteste overskrift skal kåres. Både sex, vold og alkohol var sterkt representert blant fjorårets nominerte overskrifter, og avisene har ikke blitt mer sømmelige i løpet av det siste året. Sex, vold og dårlige ordspill er kommet for å bli, og som tabloidene for lengst har funnet ut; denslags kan være skikkelig underholdende.

Undertegnede har gjort vesentlig grundigere research i år enn i fjor, men jeg trenger fortsatt hjelp av dere, kjære lesere. Nominasjoner kan med fordel postes i kommentarfeltet til denne posten, eller de kan sendes på e-post til sungames(a)gmail.com.

Reglene er svært enkle: Overskrifta må ha stått i ei riksdekkende norsk avis, enten i papir- eller nettutgaven. Reine nettaviser¹ får ikke delta. For at jeg skal kunne verifisere at overskrifta faktisk har vært brukt, må alle som nominerer huske å skrive når og hvor den nominerte overskrifta blei publisert.

Blant de innsendte forslaga samt mine egne favoritter vil så en jury bestående av meg sjøl plukke ut flere enn fem og færre enn ti skikkelig, skikkelig teite overskrifter. Disse vil bli offentliggjort 20. desember, og så er det opp til mine skarpsindige lesere å kåre en vinner. Måtte den verste vinne!

¹Som f.eks. ABC Nyheter eller Nettavisen.

10 Comments leave one →
 1. brotulix permalink
  December 5, 2007 4:42 pm

  Jeg tror jeg nettopp så iallefall -dagens- overskrift:

  “Nonner hasjlurt av utro gartnere”

  Like

 2. brotulix permalink
  December 5, 2007 4:47 pm

  Ooops, jeg var visst litt for rask på avtrekkeren:

  “Tatt på narkofersken av TV-team?”

  Var det et TV-team som tok på en narkotisk fersken?

  …forøvrig var begge kommentarene fra dagbladet.no 5. desember.

  Like

 3. December 6, 2007 9:12 am

  Fantastisk!

  Både “hasjlurt” og “narkofersken” er gode kandidater til klassikerstatus hos Nytt på nytt og/eller Språkrådet. Godt å se at Dagbladet og deres alter ego kjendis.no tar den lille konkurransen min på alvor og virkelig legger seg i selen for å forsvare fjorårets seier.

  Når det gjelder hva en narkofersken egentlig er, heller jeg til at det kanskje kan være en kroppsdel, men hvilken forsøker jeg å unngå å tenke for mye på.

  Like

 4. December 6, 2007 11:44 am

  Kvalifiserer månedsavisa “Rødt Nytt” som riksdekkende, norsk avis?

  Like

 5. December 6, 2007 11:51 am

  Hm, det var jammen et vanskelig spørsmål, Farsan. Jeg trur nok den er diskvalifisert som “partiorgan”. Dessuten lurer jeg på om ei ordentlig avis må komme ut minst en gang i uka, helst oftere. Jeg synes å huske at Se og Hor la om til to utgaver i uka i et forsøk på å bli godtatt som avis og dermed få pressestøtte.

  Har du noen artige overskrifter fra Rødt Nytt, kan du jo uansett dele dem med oss, bare sånn til allmenn forlystelse.

  Like

 6. December 6, 2007 12:04 pm

  Fra norsk Wikipedia:
  “Avis er en trykt publikasjon med varierende format og regelmessig utgivelsesfrekvens der innholdet har vekt på nyheter.”

  Denne definisjonen diskvalifiserer ikke umiddelbart månedsavisa Rødt Nytt. Imidlertid har juryen enstemmig beslutta å ekskludere partiorgan, medlemsblader o.l. som ikke redigeres etter Redaktørplakaten fra kåringa..

  Like

 7. December 6, 2007 6:19 pm

  Oh nuts! Hadde lyst til å nominere den overspente antioverskrifta “Norge forsumpes av krigspropaganda”. Føler at denne er mer enn teit nok, men på et annet og forfriskende vis.

  Like

 8. December 7, 2007 9:11 am

  Kjære jury. Jeg skriver semesteroppgave. Rettelse: Jeg skal skrive semesteroppgave. Jeg skal ikke søke rundt på nett etter teite overskrifter. Kan du være så snill å fortelle meg at fristen for å sende inn teite overskrifter ikke går ut før mange dager etter 10. desember? Jeg trenger å få høre det.

  Like

 9. December 8, 2007 4:02 pm

  Farsan: Det var forsåvidt en ganske kul overskrift – litt mer kul enn teit, egentlig, selv om den var forsøksvis sensasjonalistisk på et snodig 50-tallsvis. Det var noe litt sånn “Alarm! Alarm! På vegne av vanvittig mange..” over den. Som de sier i en kjent organisasjon oppkalt etter en mye brukt batteritype: Thank you for sharing!

  Isla: Slapp helt av, alle overskrifter som er juryen i hende seinest 20. desember vil komme i betraktning til kåringa. Lykke til med eksamen, forresten!

  Like

Trackbacks

 1. Tid for tabloid teithet « Sungame

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: