Skip to content

Katalogforsøplinga fortsetter

November 28, 2007

I følge Naturvernforbundet, går sju av ti telefonkataloger rett i søpla. Det er nærliggende å spørre seg om samferdselsminister Liv Signe Navarsete har latt vettet gå samme vei.

Hvert år pøser Telenor ut telefonkataloger til alle husstander som ikke har reservert seg mot dette. Nesten ingen bruker papirkatalogene de får tilsendt, og dermed går 7000 tonn papir rett i søpla. Etter protester fra Naturvernforbundet, lovte Navarsete i februar å gå i dialog med Telenor for å få slutt på at telefonkatalogen sendes til alle husstander. Nå ser det imidlertid ut til at Navarsete ikke vil løfte en finger for å få slutt på uvesenet. I et svar til Gunnar Kvassheim (V) som leder Energi- og miljøkomiteen på Stortinget skriver Navarsete at hun ikke vil innføre en ordning der bare de som ber om det får tilsendt katalogen. I stedet vil hun gjøre det enklere å reservere seg. Som Kvassheim sier til Dagsavisen:

– Dette er for pinglete.

stokker

Kvassheim får støtte av alle partier på Stortinget unntatt Arbeiderpartiet, og det skulle virkelig bare mangle. Å kutte ned trær, lage papir, trykke kataloger og kjøre dem ut til samtlige norske husstander bare for at de skal gå rett i søpla er en vanvittig ressursbruk. Jeg kan ikke engang kalle det det glade vanvidd, til det er saken for trist.

Dersom regjeringa har noen miljøambisjoner overhodet, bør de snarest mulig endre regelverket slik at både telefonkataloger og reklame KUN skal sendes ut til folk som har bedt om det. Det er ikke vanskelig, det er ikke en gang dyrt! De eneste som vil tape på det, er de som lager og distribuerer skiten, og jeg trudde hele poenget med ei “rødgrønn” regjering var at de skulle sette miljøet foran kapitalen. For å sitere fra mottoet til den ellevte canastaricanske vårrevolusjonen: Kjør i vei, folkens, ikke somle nå!

Har du ennå ikke reservert deg mot telefonkatalogen på papir? Gjør det her!

3 Comments leave one →
 1. November 28, 2007 3:25 pm

  Ah, Dickie Dick Dickens, for en mann! 🙂

  Husk også å reservere deg mot Ditt Distrikt:
  http://www.dittdistrikt.no/katalogreservasjon

  Like

Trackbacks

 1. Så enkelt er det å slippe en irritasjon og spare miljøet! (reserver deg mot telefonkatalogen) hos børge forteller om livet
 2. Reserver eder! « Sungame

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: