Skip to content

Opprop for et bedre klima

June 27, 2007

blad22. juni lanserte den gråmelerte regjeriga den såkalte klimameldinga. Mens Jens Stoltenberg kaller dokumentet en milepæl, er verken grasrota i SV, miljøbevegelsen eller undertegnede spesielt imponert.

– Dette er bare svada, uttalte Bellona-leder Frederic Hauge til Dagbladet.

Heller ikke opposisjonspartiene er særlig fornøyd, med et foruroligende unntak for FrP. Mens noen av partiene bare bruker klimameldinga som en billig unskyldning for å rakke ned på regjeringa, har Ketil Kjenseth fra Venstre starta et opprop for en anstendig norsk klimapolitikk.

Det finnes mange gode grunner til å kreve en bedre klimapolitikk enn det klimameldinga legger opp til. Kjenseth oppsummerer det hele slik:

“Vi vil oppfordre Regjeringen til å velge framtida. Vi vil at Norge skal være først i verden med å utvikle og ta i bruk ny teknologi, skape nye miljøarbeidsplasser og gjøre omstillinger på alle samfunnsområder som har konsekvens for klimaet. (…) Å kutte klimautslipp i Norge har også en moralsk side. Hver nordmann slipper ut tre ganger så mye som en kineser. Kan vi se et barn i Kina inn i øynene og si at klimaproblemene må løses ved at du slipper ut enda mindre, mens vi i Norge fortsetter som før fordi det er for dyrt å endre noe i mitt liv? “

trestokk

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: