Skip to content

Kvitt deg med katalogen!

February 8, 2007

Når slo du sist opp i telefonkatalogen? Den av papir, altså ikke på nett. Tenkte jeg det ikke. Hvis du faktisk sitter der og leser en blogg, er sjansene minimale for at du benytter deg av noe så antikvarisk som en telefonkatalog.

I følge Aftenposten er du ikke aleine. I en undersøkelse Naturvernforbundet gjorde i Bergen, svarte 94% av de spurte under 30 år at de aldri brukte papirkatalogen. Hele 40% av alle de spurte ville ikke ha telefonkatalogen på papir i det hele tatt. Likevel fortsetter Telenor å spy ut papir.

– Med utgangspunkt i et EU-direktiv, dessuten pålegg fra Samferdselsdepartementet, er vi forpliktet til å utgi telefonkatalogen i papirutgave, sier informasjonssjef Per Aril Meling i Telenor til Aftenposten.

Miljøfiendtlig

Det er ikke akkurat miljøvennlig å pøse ut papir som ingen vil ha. I følge Naturvernforbundet gir Telefonkatalogen 7000 tonn papiravfall i året. Heldigvis er det mulig å reservere seg mot å få telefonkatalogen tilsendt.

Reserver deg mot å få telefonkatalogen med én gang. Når mange nok gjør det, blir det til sammen en viktig miljøinnsats, sier Sverre A. Stakkestad i Norges Naturvernforbund.

Det burde strengt tatt ikke være nødvendig å reservere seg mot et produkt man aldri har bestilt. Det burde selvfølgelig være omvendt, nemlig at bare de som bestiller Telefonkatalogen får den tilsendt. Hvis mange nok reserverer seg, er det et sterkt signal om at vi trenger nettopp ei sånn ordning. Reserver deg i dag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: