Skip to content

Sammen mot iTunes Store.

January 23, 2007

Det norske forbrukerombudet får støtte av tyske og franske forbrukermyndigheter i kampen mot iTunes Store.

Apple har fått mye velfortjent kritikk for sine avtalevilkår og kopibeskyttelsen som musikken i iTunes Store selges med. I fjor sommer slo det norske forbrukerombudet fast at fast at iTunes’ avtalevilkår og kopibeskyttelse (DRM) er urimelige etter markedsføringsloven. Høsten 2006 møtte de nor­diske for­bruker­om­budene den ameri­kanske iTunes-ledel­sen for å drøfte den norske klage­saken mot sel­skapets kon­trakter ved kjøp av musikk on­line. Da var iTunes ikke villige til å endre på DRMen som låser musikk kjøpt på iTunes Store til Apples egen iPod-spiller.

Støtte fra Europa

I følge Dagbladet får de nordiske forbrukerombudene nå støtte fra tyske Verbraucherzentrale Bundesverband og det franske UFC Que Choisir i sitt krav om at iTunes skal fjerne produktlåsingen mellom iTunes-musikk og iPod.

– Det har en enormt stor betydning, vi snakker om over 100 millioner mennesker, som gir oss en mye større gjennomslagskraft enn når det bare var de skandinaviske landene som sto bak, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon til TV 2.

iTunes har tidligere trua med å trekke seg fra det norske markedet dersom de ikke får diktere sine egne avtalevilkår uavhengig av Norsk lov. Det spørs om de er like lystne på å miste det tyske og franske markedet…

Foto: Wikimedia Commons 

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: