Skip to content

Delvis seier for mobilbrukerne

December 20, 2006

Oslo tingrett har slått fast at reklamasjonsretten for mobiltelefoner skal være 5 år. Likevel må mobilprodusentene bare rette feil oppstått innen 4 år etter kjøp.

Mobilprodusentene har bestandig ment at reklamasjonsretten på mobiltelefoner bare gjelder i to år, mens forbrukerne har tolka norsk lovverk slik at det skal være 5 års reklamasjonsrett på denne typen elektronisk utstyr.

I følge VG har Oslo tingrett slått fast at loven gir fem års reklamasjonsrett på mobiltelefoner dersom det er en mangel på telefonen. Mobilbransjen måtte til slutt innrømme at mobiltelefoner har ei forventa normal levetid på 3-4 år. Retten anser det altså som en mangel dersom telefonen din går i stykker etter mindre enn fire år. Dersom den holder i over fire, men mindre enn fem, er dette som forventa, og altså ingen mangel det går an å klage på.

Det høres umiddelbart både urimelig og dustete ut at mobilprodusentene ikke plikter å følge norsk lovverk. Likevel er dommen i Oslo tingrett en liten seier for mobilbrukerne. Som dommeren konkluderte med: Tre til fire år må sies å være “vesentlig lengre” enn to år.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: