Skip to content

Forbrukerrådet ut mot Micros**t

June 12, 2006

Forbrukerombudet har fått mye oppmerksomhet for sin kamp mot Apples vilkår og begrensninger i musikktjenesten iTunes. Digi.no kan melde at kampen mot iTunes bare var starten på et lengre korstog mot urimelige kjøpsvilkår, og at både Micros**t og andre aktører på det digitale musikkmarkedet kan vente seg lite hyggelige brev fra Forbrukerrådet.

– MSN Music ble eksplisitt nevnt i vår opprinnelige klage sammen med CDON.com, Music Online.no og Prefueled.com og vi ber om at deres vilkår også blir vurdert. Det har vi hatt med helt fra starten, sier Torgeir Waterhouse seniorrådgiver i Forbrukerrådet til digi.no.

Mac1s diskusjonsforum har mange Apple-fanatikere ment det var urettferdig av Forbrukerrådet å gå etter Apple når andre aktører på markedet opererer med minst like urimelige vilkår. Nå virker det imidlertid som om Forbrukerrådet fornuftig nok begynte med de største, og jobber seg nedover lista. Selv om iTunes må ta støyten i første omgang, vil ikke de andre aktørene få noe markedsmessig fortrinn i forhold til iTunes når det gjelder betingelser. De må følge opp på de samme feltene så fort iTunes-saken er avgjort. Forbrukerrådet satser på å bruke vedtak fra Forbrukerombudet i forhold til iTunes for også å tvinge de andre aktørene til å endre sine betingelser. Godt å vite at Forbrukerorganene ser ut til å gjøre jobben sin, og tar opp kampen mot de store selskapene på et svært viktig område!

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: