Skip to content

Ja til et varmere klima

May 19, 2006

SV fortsetter sin seiersgang som norgesmestre i den noe tvilsomme politiske øvelsen kamelsluking. I følge Dagbladet, foreslår regjeringa nå å sette inn mellom 20 og 30 mobile og ekstremt forurensende gasskraftverk mot kraftkrisa i Midt-Norge.

Leder i Naturvernforbundet, Lars Haltbrekken advarer på Naturvernforbundets sider sterkt mot de forurensende kraftverkene:

– De mobile gasskraftverkene som Statnett har søkt om å få sette opp, vil forurense mer enn danske kullkraftverk og i tillegg øke utslippene som fører til sur nedbør. Derfor har vi bedt miljøvernministeren gripe inn og stanse planene.

Det ser det imidlertid ikke ut til å bli noe av. SVs miljøpolitiske talskvinne Heidi Sørensen ville ikke kommentere saken ovenfor Dagbladet, men har tidligere slått fast overfor Dagbladet at strømkrisen er så dramatisk at regjeringen må iverksette upopulære tiltak.

Mykje lys og global oppvarming

Er det nå imidlertid så sikkert at regjeringas planer vil bli så upopulære? Alle andre enn rabiate miljøfanatikere (som undertegnede) må da innse at mobile gasskraftverk ser ut til å være en ypperlig løsning på kraftkrisa. Med de enorme mengdene CO2 slike kraftverk vil pøse ut i atmosfæren, vil vi gi et betydelig bidrag til global oppvarming. Og i et varmere klima vil vi bruke mindre strøm, og vips er kraftkrisa løst! Det er virkelig betryggende å se at den "rødgrønne" regjeringa er i stand til å komme opp med gode, langsiktige løsninger på alvorlige og dyptgående samfunns- og miljøproblemer.

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: